Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Sommar och höstuppehåll

Efter ett alldeles för långt uppehåll känner jag mig nu sugen på att återuppta bloggandet. Det blir tyvärr svårt att uppdatera om allt som hänt hemma sen sist men kan göra en snabbrapport:

Under sommaren blev det inte mycket renovering gjord, vi hade fullt upp med jobb och passade även på att  njuta en smula, dvs mellan regnskurarna. För det vi hade på schemat denna sommaren var att måla sista lagret färg på fasaden. Både rödfärg och de vita detaljerna, men tyvärr så regnade ju de mesta av sommaren bort vilket innebar att vi fick lov att skjuta all målning till våra semesterveckor i Augusti som faktiskt blev väldigt varma och fina.

En annan anledning till att sommaren blev lugn var för att mina krafter var helt bortblåsta pga. min graviditeten som de flesta nog vet om vid det här laget. Total orkeslöshet och illamående gjorde att jag fick spendera mina kvällar i soffan.

Under våra semesterveckor slet vi på och hann iallafall klart med det vi tänkt, det var förutom målningen att sätta plåtar under alla fönster, takfot och vindskivor. Vid det här laget hade jag fått lite kraft tillbaka och illamåendet hade gett sig så under hösten har vi fortsatt fast i något lugnare tempo invändigt. Vi har bl.a målat i trappen och är så gott som klara med allrummet på övervåningen. Även köket håller på att bli klart då vi börjat med skafferi, sittbänken samt balken i taket.

Allrummet på övervåningen ska strax börjas tapetseras och det är väl det sista jag tänkt göra innan jag går ner ytterliggare ett steg i tempot. För hur mycket det än finns att göra hemma så börjar jag faktiskt bli både stor och otymplig 🙂 och min kropp börjar säga ifrån, och i detta läget så gäller det att lyssna och sätta lille bebisen främst. Men jag vet att det kommer att bli väldigt svårt då jag efter snart två år av renovering blir väldigt rastlös och speciellt när det finns så hemskt mycket att göra. Men några småprojekt i form av möbler som ska fixas ska jag nog orka med 🙂

Det vi tänkt som vi tyvärr inte hunnit med är schaktning av tomten och renovering av alla innefönster. Några innefönster har jag gjort men resterande får helt enkelt sitta kvar tills våren då jag hoppas kunna fixa dessa medans bebisen sover snällt i vagnen bredvid, vi får väl se 🙂 Tomten ser alltså fortfarande ut som ett minfält men täcks just nu av flera decimeter snö som fallit de senaste veckorna. Vi hoppas börja kunna gräva så fort tjälen släpper till våren för att kanske till sommaren åtminstonde ha en respektabel gård.

Jag har varit dålig på att ta bilder men har nog iallafall en del i kameran att bjussa på. Det får bli i nästa inlägg som jag lovar kommer snart!

/Camilla

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: